o mnie

47_ss
zdjęcie: Gosia Małecka

Gotowanie jest fantastyczne. Daje uśmiech i satysfakcję.

Szczególnie, gdy słyszysz „mogę dokładkę?” lub „chyba pomyliłaś profesje”

Mam na imię Kamila i na co dzień pracuję w warszawskim korpo. Codziennie noszę (a raczej wożę w rowerowym koszyku) swój obiad do pracy. Dobry obiad. Wiesz, jak to jest, gdy ktoś patrzy Ci w talerz i mówi „sama to zrobiłaś?!”. To właśnie taki.

Parę lat temu wyrzuciłam z mojej kuchni gluten, mleko i cukier i zaczęłam odżywiać się w stylu paleo samuraj, ale daleko mi do traktowania odżywiania jako religii. Uwielbiam piec, wymyślanie zdrowych deserów to mój konik i wielka miłość. Początkowo bez mąki pszennej czułam się jakbym miała dwie lewe ręce i nie wiedziałam jak zrobić ciasto, ale to tylko stało się motywacją do poszukiwania nowych smaków, składników i sposobów na udane wypieki. I udało się! Moje przepisy są z dnia na dzień coraz lepsze, a ja cały czas się uczę i doskonalę swoje umiejętności. I stąd też na blogu króluje słodki smak. Ale na słono też się wiele znajdzie.

Kiedy nie spędzam wolnego czasu w kuchni, to sporo podróżuję po Polsce i po świecie – najlepiej w miejsca mało turystyczne, koniecznie rozkoszując się w lokalnej kuchni i szukając inspiracji. Uwielbiam naturę, szczególnie góry – a jeszcze bardziej miejsca, gdzie są i góry i morze. I kocham koty. Mam dwa – i tak, też się zdrowo odżywiają ;).

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, pisz śmiało – czy w komentarzach na blogu czy na fejsbooku. Lub bezpośrednio na kamila@healthypoint.pl