Ostatnio moja ulubiona kolacja 🙂 Kroimy szybko warzywa, wrzucamy na patelnię i praktycznie robi się samo. Oczywiście podstawa to dobrej jakości kiełbasa – najlepiej taka prawdziwie wiejska ze wsi 😉 Przepis w ramach przełamania ostatniej dużej dawki słodkiego 😉
Wiejska kiełbaska smażona z papryką i cebulką
Czas przygotowania:5 minut
Czas smażenia: ok. 20 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
- 400 gramów kiełbasy
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- ew. łyżka posiekanych świeżych ziół (dobrze pasuje bazylia i/lub oregano)
Rozgrzewamy patelnię. Kiełbaskę kroimy w plasterki, wrzucamy. Smażymy ok. 5 minut samą. Następnie dorzucamy warzywa pokrojone w paski. Smażymy wszystko na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kiełbaska się zarumieni a warzywa zmiękną. Wykładamy, posypujemy ziołami.
Smacznego!