dania główne/ lunche/ przepisy/ śniadania i podwieczorki

Kiełbasa smażona z papryką i cebulką

kielbaskapapryka1

Ostatnio moja ulubiona kolacja 🙂 Kroimy szybko warzywa, wrzucamy na patelnię i praktycznie robi się samo. Oczywiście podstawa to dobrej jakości kiełbasa – najlepiej taka prawdziwie wiejska ze wsi 😉 Przepis w ramach przełamania ostatniej dużej dawki słodkiego 😉

Wiejska kiełbaska smażona z papryką i cebulką

Czas przygotowania:5 minut
Czas smażenia: ok. 20 minut
Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 400 gramów kiełbasy
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • ew. łyżka posiekanych świeżych ziół (dobrze pasuje bazylia i/lub oregano)

Rozgrzewamy patelnię. Kiełbaskę kroimy w plasterki, wrzucamy. Smażymy ok. 5 minut samą. Następnie dorzucamy warzywa pokrojone w paski. Smażymy wszystko na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kiełbaska się zarumieni a warzywa zmiękną. Wykładamy, posypujemy ziołami.

Smacznego!

Wiejska kiełbaska smażona z papryką i cebulką

 

Możesz również polubić